Gevulde eieren recept

De lekkerste gevulde eieren recepten voor iedereen

Gevulde eieren met wortel

Gevulde eieren met wortel

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 100 gram wortels
  • 2 el mayonaise
  • 2 el magere yoghurt
  • 2 el verse bieslook
  • 1 tl mosterdpoeder
  • peper en zout

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 7 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Gevulde eieren met wortel: De wortel geeft het eigeel een oranje kleur, dit ziet er leuk uit. De mosterdpoeder met de wortel is een lekkere smaak combinatie. De garnering van bieslook maakt het af.


Bereiding Gevulde eieren met wortel:

Rasp de worteltjes fijn met een rasp. Snijd de verse bieslook klein. Doe de eieren in een grote steelpan met kokend water en breng weer aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat het 7 minuten koken. Haal de eieren uit de pan en leg ze in een kom met heel koud water om te af te laten koelen.
Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden. Haal de eidooiers eruit met een lepel of wip ze eruit met het puntje van een mes. Doe de eidooiers in een kom. Voeg hier de mayonaise, yoghurt, mosterdpoeder, geraspte wortel en de helft van de bieslook aan toe. Pureer alles met een staafmixer of met een vork. Breng het op smaak met peper en zout.

Schep de vulling met een lepel in de holle eieren. Of gebruik een spuitzak. Laat het mooi hoog boven het ei uitkomen en strooi er de rest van de bieslook overheen.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: