Gevulde eieren recept

De lekkerste gevulde eieren recepten voor iedereen

Gevulde eieren met ansjovis en kappertjes

Gevulde eieren met ansjovis en kappertjes

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 3 ansjovisfilets
  • 2 el mayonaise
  • 2 el verse peterselie
  • 1 el kappertjes
  • 1 el bieslook
  • peper en zout

Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 8 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Gevulde eieren met ansjovis en kappertjes: Kappertjes hebben een beetje een zuur zoutige smaak. Dit past goed bij de vis. De kappertjes worden met alle ingrediënten gemengd tot het eigeel mengsel.


Bereiding Gevulde eieren met ansjovis en kappertjes:

Hak de peterselie en de bieslook fijn. Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten. Laat de eieren schikken onder een koude kraan of in een bak met ijswater. Laat de eieren even afkoelen, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden. Wip met je vingers de eidooier uit het ei, of gebruik het puntje van een mes. Pas op dat de eieren niet scheuren of breken. Het is niet erg als er een beetje eigeel in het ei achterblijft.

Snijd de ansjovis fijn en doe deze in een kom. Doe hierbij de bieslook en de peterselie. Meng het samen met de mayonaise, de eidooiers en de kappertjes in een kommetje met een vork. Je kunt hiervoor ook een staafmixer gebruiken.

Meng alles goed zodat er een smeuïg en glad mengsel ontstaat. Schep dan het mengsel in de eieren of gebruik hiervoor een spuitzak. Het lekkerste zijn ze om direct te eten, maar je kunt ze ook in de koelkast bewaren (maximaal 12 uur).


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: