Gevulde eieren met blauwe kaas
Ingrediënten:
- 5 eieren
- 150 gram blauwe kaas
- 2 el mayonaise
- 3 el boter
- zout en peper
Gevulde eieren met blauwe kaas: Een apart gevuld ei. Smaakt heerlijk met een glaasje goede wijn. Natuurlijk niet iedereen is fan van blauwe kaas, maar voor de liefhebbers is dit echt een aanrader. Door de boter en mayonaise krijgt de blauwe kaas wel een mildere smaak.
Bereiding Gevulde eieren met blauwe kaas:
Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten en laat ze schikken onder de koude kraan. Laat de eieren afkoelen voordat je verder gaat. Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder de dooiers met een lepel of wip het eruit met het puntje van een mesje. Leg de eiwithelften op een serveerschaal en doe het eigeel in een kom. Prak het eigeel met een vork en voeg hieraan de blauwe kaas, de zachte boter en de mayonaise toe. Meng dit alles goed totdat er een glad mengsel ontstaat. U kunt hiervoor ook en (staaf) mixer gebruiken. Breng het mengsel op smaak met zout en verse peper.
Schep een royale hoeveelheid van het mengsel in de gehalveerde eieren. Je kunt het mengsel er ook in spuiten met een spuitzak.
Recept door: Gevulde eieren recept