Gevulde eieren recept

De lekkerste gevulde eieren recepten voor iedereen

Gevulde eieren bewaren

Het maken van gevulde eieren is niet moeilijk, maar als je gasten wilt verrassen, moeten de eitjes er wel uitzien als een waar kunstwerk. Daarom wil je de hapjes wellicht al een dag van tevoren maken. Het scheelt een hoop tijd en is er niets aan de hand als het de eerste keer niet lukt.

Kun je de gevulde eieren bewaren? Ja, met onderstaande tips is dat geen probleem.

Ongepelde hardgekookte eieren blijven circa 4 dagen goed in de koelkast.
Houd er rekening mee dat je koelkast flink naar ei gaat ruiken. Als de eitjes in de koelkast staan, ontstaat er vaak een laagje vocht in de schaal. Dit kun je voorkomen door een vel stevige keukenrol op de bodem te leggen waar het vocht dan intrekt. Dek de schaal vervolgens af met aluminiumfolie.

Haal de gevulde eieren circa 1,5 uur voor het serveren uit de koelkast, zodat ze niet ijskoud zijn als je de schaal op tafel zet. Om een optimale smaak te behouden, kun je de gevulde eieren ook deels klaarmaken. Pel alvast de eieren en gebruik de dooiers en andere ingrediënten voor de vulling. Bewaar de eieren vervolgens in een apart bakje en voeg de volgende dag pas de vulling toe. Hiermee voorkom je dat de vulling droog en een beetje hard wordt aan de bovenkant.

Als je de vulling apart bewaart, kun je het de volgende dag nog even prakken of smeuïger maken door wat extra mayonaise toe te voegen. Heerlijk vers!


Laat een reactie achter: