Surinaamse gevulde eieren
Ingrediënten:
- 10 eieren
- 4 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels Faja Lobi Madam Jeanette Trafasie (gele hete saus)
- 1 eetlepel honing
- 4 takjes selderij
- Snufje zout & peper
- Optioneel: augurken, paprika of Cherry tomaatjes
De Surinaamse gevulde eieren lijken erg op de traditionele variant maar er worden plaatselijke sauzen of groenten gebruikt om het een Surinaams tintje te geven. Zo wordt er gele hete saus of Surinaamse zoet-pikante saus gebruikt voor de vulling. Voor de garnering wordt selderij toegevoegd maar paprika, Cherry tomaatjes of augurken komen ook voor. Een rose garnaal zal ook goed smaken bij deze Surinaamse gevulde eieren.
Bereiding Surinaamse gevulde eieren:
Het klaarmaken van de Surinaamse gevulde eieren is eenvoudig en verschilt niet van de recepten uit Nederland. Binnen een korte tijd heb je met dit recept 20 lekkere hapjes bereid.
Kook de eieren in 10 – 12 minuten hard en spoel af met koud water om ze te laten schrikken. Hak ondertussen de takjes selderij fijn. Verwijder de eierschaal, snijd ze in de lengte doormidden en neem de eierdooiers eruit. Meng de dooiers met twee takjs selderij, mayonaise, gele hete saus en de honing. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een mixer om het mengsel glad te kloppen.
Breng op smaak met een snufje zout en peper. Leg de eierhelften op een groot bord en spuit met behulp van een spuitzak de vulling erin. Bestrooi de Surinaamse gevulde eieren met de resterende selderij. Eventueel ook garneren met Cherry tomaatjes, paprika of augurk voor extra smaak.
Recept door: Gevulde eieren recept