Gevulde eieren recept

De lekkerste gevulde eieren recepten voor iedereen

Dit is waarom gevulde eieren mateloos populair zijn tijdens verjaardagen

Dit is waarom gevulde eieren mateloos populair zijn tijdens verjaardagen

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
5 sterren - gebaseerd op 1 reviews

Bereiding Dit is waarom gevulde eieren mateloos populair zijn tijdens verjaardagen:

Wanneer je een verjaardag hebt, is de kans vrij groot dat er een bordje met gevulde eieren op tafel komt. Een heerlijk half doorgesneden ei, voorzien van een eigen gemaakte vulling, op basis van het eigeel van het ei. Niet voor niets zijn deze hapjes zo mateloos populair. De reden is relatief eenvoudig. Vooral de heerlijke smaak zorgt ervoor dat een gevulde eitje het altijd goed doet. Zowel bij jong als oud wordt het dan ook op menig verjaardag of ander feestje op tafel gezet. Maar waarom zijn gevulde eieren zo ontzettend populair en nog belangrijker, hoe maak je het perfecte gevulde ei?

Eenvoudig te maken

Eén van de redenen waarom zo ontzettend veel mensen kiezen voor een gevuld ei tijdens een verjaardag of feestje, is omdat ze ontzettend makkelijk te maken zijn. In principe heb je alleen wat eieren nodig, kruiden en wat andere ingrediënten, waar we overigens verderop in dit artikel nog even bij je op terug komen. Zo zijn afdekplaten inductiekookplaat niet nodig, omdat je de eieren alleen hoeft te koken en de kans op een vieze kookplaat minimaal is en is het in een mum van tijd klaar. Uiteraard moet je de eieren wel eerst even goed laten afkoelen, maar is dit eenvoudig te versnellen door ze een paar minuten in het koude water te leggen.

De juiste eieren

Wil jij de perfecte gevulde eieren kunnen maken? Dan is de keuze voor de eieren een belangrijke eerste stap. Zonder goede eieren kun je natuurlijk helemaal niets. Dit vormt immers de basis voor jouw gevulde ei. De juiste eieren zijn niet te vers en zullen gemiddeld een dag of 10 oud moeten zijn. De reden is dat je deze eieren toch zo’n 8 minuten moet laten koken en vervolgens ook gemakkelijk moet kunnen pellen. Des te belangrijker dus om hier goed op te letten. Een vers ei is namelijk veel lastiger te pellen en dat is bij een gevuld ei, waarbij de buitenkant in tact moet blijven, nu niet bepaald handig.

De vulling

Nadat je de eieren hebt gekookt en hebt gepeld, is het zaak om de eieren in de lengte doormidden te snijden en te ontdoen van het eigeel. Dit heb je namelijk straks nodig voor het maken van de vulling. Pak daarom alvast een bak en doe alle eigeel wat je nu uit de eieren haalt in deze bak. Omdat je liever niet wilt dat alles vies wordt, is het handig er even een stukje keukenpapier onder te leggen. Waar een glasplaat keuken handig is voor het beschermen van de achterkant tijdens het bakken, biedt keukenpapier uitkomst bij het schoonhouden van het aanrechtblad. Nadat je alle eieren hebt ontdaan van het eigeel, is het tijd voor het maken van de vulling. Dit kun je volledig naar eigen inzicht doen. Wat handig is, is om gebruik te maken van boter, om ervoor te zorgen dat de vulling smeuïg wordt, wat peper, zout en paprikapoeder en vervolgens wat ketchup. Vooral in het begin is het even zoeken naar de juiste verhoudingen, maar wanneer je deze eenmaal hebt, zul je verstelt staan over hoe lekker en ook eenvoudig het is.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: