Gevulde eieren recept

De lekkerste gevulde eieren recepten voor iedereen

Gevulde eieren met ui

Gevulde eieren met ui

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 1 kleine ui
  • 2 tl ketchup
  • 2 el mayonaise
  • 1/2 tl chillipeper
  • 1 tl gehakte bieslook
  • paprikapoeder
  • zout en peper

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 8 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Gevulde eieren met ui: Lekker gevuld ei met de nadruk op de ui en paprikapoeder/ketchup. Het eigeel krijgt dus wel een redelijk rode kleur. Smaakt erg lekker maar is wel een beetje pittig.


Bereiding Gevulde eieren met ui:

Doe de eieren in een flinke pan met water en breng het aan de kook. Laat de eieren op middelhoog vuur ongeveer 8 minuten koken. Haal de eieren uit de pan met een lepel en leg ze in een bak met (ijs)koud water. Laat de eieren afkoelen voordat je ze pelt. Snijd ondertussen de ui fijn en houd even apart.

Pel de eieren en haal de eidooiers eruit. Let goed op dat de eieren niet scheuren of breken. Verwijder het eigeel met een lepeltje of wip het eruit met het puntje van een mes. Doe het eigeel in een kom en voeg daarbij de mayonaise, de fijngehakte ui, de ketchup, chilipeper en verse bieslook. Meng alles fijn met een staafmixer of met een vork, totdat er een glad mengsel ontstaat. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Leg de gehalveerde eieren op een mooie schaal en vul elk ei met het mengsel. Vul het gul zodat er een flinke hoeveelheid bovenuit komt, zonder dat het eraf valt. Bestrooi de eieren als garnering met wat paprikapoeder. Zet nog even in de koelkast om het gerecht lekker koud te krijgen. Wacht niet te lang met serveren.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: