Gevulde eieren traditioneel
Ingrediënten:
- 12 verse eieren
- 3 el mayonaise
- verse peterselie
- spuitzak of schone plastic zak
Gevulde eieren traditioneel: Gevulde eieren op de ‘normale’ manier zoals we deze kennen. Weinig ingrediënten, er zit geen extra smaak toevoeging bij.
Bereiding Gevulde eieren traditioneel:
Doe de eieren in een grote pan en zorg dat ze ongeveer 2 cm onder water staan. Breng het water op middelhoog vuur aan de kook. Zodra het water kookt haal je de pan van het vuur en laat je de eieren een kwartier met de deksel op de pan staan. Giet de eieren af en leg ze 5 minuten in een kom met heel koud water (ijswater). Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden. Doe de hardgekookte dooiers in een kom en prak ze fijn met een vork. Voeg dan de mayonaise toe en meng dit met de dooiers totdat er een glad mengsel ontstaat.
Gebruik de spuitzak of een schone plastic zak waar je het puntje afknipt en doe daarin het mengsel wat je zojuist hebt gemaakt. Vul de eieren met de vulling en garneer het gerecht met peterselie.
Zorg ervoor dat je dt gerecht vlak voor serveren pas bereid. Anders drogen de eieren en het mengsel uit. De vulling maar ook de halve eieren kun je wel een poosje bewaren in de koelkast.
Recept door: Gevulde eieren recept