Gevulde eieren met sjalotjes, augurk en tijm

Ingrediënten:
- 8 eieren
- 5 augurkjes
- 600 ml mayonaise
- 1 el grove mosterd
- 1 el sjalotjes
- 1 1/2 tl verse tijm
- 1 1/2 tl cayennepeper
- peper en zout
Gevulde eieren met sjalotjes, augurk en tijm: Lekker gevuld ei, het sjalotje geeft een beetje de smaak van een ui. De augurk maakt het een beetje zuur zoet en de tijm geeft de echte kruidige smaak.
Bereiding Gevulde eieren met sjalotjes, augurk en tijm:
Snipper de sjalotjes, en hak de augurken fijn. Haal de blaadjes van de tijm en hak deze klein.
Doe de eieren in een pan en giet er zoveel water bij dat ze ongeveer 2 cm onder water staan. Zet het vuur middelhoog en breng het aan de kook. Haal dan de pan van vuur en laat de eieren 14 minuten in de pan met de deksel erop. Giet de eieren dan af en laat ze 5 minuten in een kom met ijswater afkoelen.
Pel de eieren en snijd ze in tweeën. Haal de eidooiers uit de eieren en houd ze apart. Leg de halve eieren op een serveer schaal
Gebruik een vork om de eidooiers te prakken, voeg dan de mayonaise, mosterd, augurk en sjalot toe. Doe ook de tijm, de cayennepeper en wat peper en zout erbij en klop het geheel tot een zacht en luchtig mengsel.
Schep met een klein lepeltje het mengsel in de eihelften. Strooi als garnering nog wat verse tijm over de eieren.
Recept door: Gevulde eieren recept