Gevulde eieren recept

De lekkerste gevulde eieren recepten voor iedereen

Gevulde eieren met olijven

Gevulde eieren met olijven

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • ¼ kopje mayonaise
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 1 theelepel Tabasco
  • Snufje zout & peper
  • Piment olijven
  • Optioneel: paprika

Aantal personen: 6 tot 12
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
5 sterren - gebaseerd op 1 reviews

Het recept voor de gevulde eieren met olijven is redelijk basic omdat er weinig ingrediënten worden toegevoegd. De vulling wordt gemaakt van mayonaise, Dijonmosterd en Tabasco. In andere recepten wordt vaak nog roomkaas of zure room gebruikt. Om extra smaak toe te voegen kun je kruiden gebruiken of stukjes paprika toevoegen.


Bereiding Gevulde eieren met olijven:

Het bereiden van de gevulde eieren met olijven duurt niet lang aangezien het recept uit relatief weinig handelingen bestaat. In totaal kun je 12 hapjes maken.

Kook de eieren hard in een pan met water. Laat ze daarna schrikken door onder het koud water te houden. Schil de eieren, snijd ze doormidden en leg de helften op een groot bord. Schep de dooiers in een middelgrote kom en pureer de dooiers met behulp van een vork. Roer dan de mayonaise, mosterd en de Tabasco door de dooiers.

Meng het tot een gladde massa en breng de vulling op smaak met een snufje zout en peper. Lepel de vulling in de eierhelften. Als je wilt dat het er extra mooi ziet, kun je gebruikmaken van een spuitzak. Maak de hapjes af door de gevulde eieren met olijven te garneren. Eventueel stukjes paprika toevoegen en dan serveren.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: