Gevulde eieren recept

De lekkerste gevulde eieren recepten voor iedereen

Gevulde eieren met bacon

Gevulde eieren met bacon

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • ¼ kopje mayonaise
  • 2 plakjes bacon
  • 1 ½ eetlepel cheddar kaas
  • ½ eetlepel mosterd

Aantal personen: 6 tot 12
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
5 sterren - gebaseerd op 2 reviews

De gevulde eieren met bacon zijn zeer geschikt om tijdens een verjaardag te serveren. Het zijn frisse borrelhapjes die gezonder zijn dan bitterballen. De eieren worden gevuld met een mengsel van mayonaise, mosterd, bacon en cheddar kaas. Eventueel kun je specerijen zoals paprikapoeder of cayennepeper toevoegen voor extra smaak.


Bereiding Gevulde eieren met bacon:

Het recept voor de gevulde eieren met bacon maakt in totaal 12 hapjes. De bereiding is niet moeilijk maar vergt wel wat voorbereiding.

Leg de eieren in een pan en vul deze met water. Breng het water aan de kook en zodra het gaat koken de pan van het vuur halen. Afdekken en de eieren nog zo’n 10 tot 12 minuten laten staan. Bak ondertussen de plakjes bacon op een matig vuurtje in een koekenpan. Haal de eieren uit het water en houd onder koud stromend water.

Verkruimel en zet opzij. Verwijder de schil van de hardgekookte eieren en snijd ze in de lengte doormidden. De dooiers eruit halen en daarna dooiers met mayonaise, geraspte kaas en de verkruimelde bacon mengen. Roer de mosterd erdoor. De vulling over de eieren verdelen en daarna nog even de gevulde eieren met bacon laten afkoelen vóór het opdienen.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: