Gevulde eieren recept

De lekkerste gevulde eieren recepten voor iedereen

Gevulde eieren met zalm en bieslook

Gevulde eieren met zalm en bieslook

Ingrediënten:

  • 12 eieren
  • ½ kopje zure room
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels verse bieslook
  • 60g roomkaas
  • 120g gerookte zalm
  • Snufje zout & peper

Aantal personen: 12 tot 24
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Loading...
4.5 sterren - gebaseerd op 2 reviews

De gevulde eieren met zalm en bieslook zijn een variant op het traditionele recept. In andere gerechten is de combinatie van zalm en ei al succesvol gebleken. Je kunt rauwe zalm gebruiken maar gerookte zalm smaakt wellicht nog beter. Door het toevoegen van zure room en roomkaas krijgen de gevulde eieren nog een extra romige taste.



Bereiding Gevulde eieren met zalm en bieslook:

Het klaarmaken van de gevulde eieren met zalm en bieslook is niet moeilijk en is leuk om te doen. Wel moeten de hapjes nog een halfuur in de koelkast staan. Dit recept is genoeg voor 24 porties, en is eventueel te verveelvoudigen.
Vul een pan met water en leg daar de eieren in. Breng het water aan de kook en kook de eieren hard in 10 minuten. Even onder het koude water houden om ze te laten ‘schrikken’. Verwijder de eierschil, snijd in de lengte doormidden en doe dooiers in een keukenmachine. Voeg daar ook de roomkaas, zure room, citroensap en mayonaise toe. Ingrediënten goed mengen.

Hak de bieslook fijn en voeg dan ook de zalm en een snufje peper toe. Nogmaals de keukenmachine aanzwengelen en dan de vulling proeven. Breng eventueel op smaak met zout. Vul de eierhelften met het mengsel of gebruik een spuitzak om het er chique uit te laten zien.

Leg de gevulde eieren met zalm en bieslook op een groot bord en dek zorgvuldig af met plastic folie. Laat de hapjes 30 minuten in de koelkast en dien dan op. Bestrooi met bieslook om het nog mooier te laten ogen.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: