Gevulde eieren met kerrie
Ingrediënten:
- 12 eieren
- 1/3 kopje bosuien
- ¼ kopje mayonaise
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 1 theelepel kerriepoeder
- ½ theelepel gemalen komijn
- ¼ theelepel rode peper
- Snufje peper & zout
- Optioneel: paprika
De gevulde eieren met kerrie zijn wellicht de populairste variant. Het is gemakkelijk om deze hapjes te maken en ze hebben bijzonder veel smaak. De vulling van de eieren wordt gemaakt van mayonaise, Griekse yoghurt en diverse specerijen zoals kerriepoeder. Ze kunnen een beetje pittig zijn door de toevoeging van rode peper en bosuitjes.
Bereiding Gevulde eieren met kerrie:
Het bereiden van de gevulde eieren kerrie is makkelijk en vergt maar weinig tijd. Er worden in totaal 24 hapjes gemaakt waardoor het zeer geschikt is voor een feestelijke gelegenheid.
Kook de eieren in een pan gevuld met water totdat ze hardgekookt zijn. Houd ze onder koud water om ze te laten schrikken. Pel de eieren, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder de dooiers. Hak de bosuitjes fijn terwijl je de dooiers pureert.
Vervolgens mayonaise, yoghurt, citroensap, Dijon mosterd, kerriepoeder, komijn, gemalen rode peper en groene uien met dooiers mengen. Op smaak brengen met een snufje zout en peper. Verdeel de vulling over de gevulde eieren kerrie. Eventueel garneren met groene uitjes, rode peper of paprika.
Recept door: Gevulde eieren recept